Televisie

Bert is een bezig bij en is ook erg bekend door zijn televisiewerk. Hieronder vind je een bloemlezing van zijn recentste werk. Voor oudere televisieprogramma's verwijzen we je graag door naar de nostalgiepagina.

Absurdistan - Q2
Wie lost het best een persoonlijk probleem op van een bekende Vlaming: Bert Gabriëls, Jeron Dewulf of Thomas Smith? Daar draait het om in het nieuwe humoristische programma Absurdistan. Het trio ontvangt elke week een centrale gast in de studio. Ze proberen elk op hun eigen manier de gast voor zich te winnen door hun vindingrijkheid te demonstreren bij het bedenken van oplossingen voor allerhande andere problemen. Voor wie zal de bekende Vlaming uiteindelijk zwichten?
Advocaat van de Duivel - Q2
In Advocaat van de duivel proberen twee advocaten een rechter en een volksjury te overtuigen waarom een bepaald kwaad onmiddellijk afgeschaft moet worden. Jeron Dewulf neemt in het humoristische programma de rol van rechter op zich. Hij wordt elke aflevering vergezeld door twee bekende Vlaamse comedians, de advocaten. Zij komen hun standpunt verdedigen in de rechtbank, waarmee ze de publieksjury in de studio moeten overtuigen. Jeron Dewulf stelt uiteindelijk het vonnis op. Onder meer Philippe Geubels, Rob Vanoudenhoven, Joost Vandecasteele, Jacques Vermeire, Jan Jaap van der Wal, Sven De Ridder, William Boeva, Wim Helsen, Adriaan Van den Hoof, Bert Gabriëls, Thomas Smith, Jens Dendoncker en Christophe Stienlet kruipen in de rol van advocaat. Zij geven hun mening over onderwerpen als soaps, voetbal, alcohol, porno, doe-het-zelvers, de Belgische kust, kinderen en bejaarden.
Padoem Patsss - NPO3
Padoem Patsss, de oneliner-show is een Nederlands televisieprogramma van BNN gepresenteerd door Howard Komproe. In het programma presenteren comedians ("padoem patsssers") vooraf gemaakte oneliners over verschillende onderwerpen. De oneliners worden afgesloten door een "padoem patsss", een tromroffel gevolgd door een bekkenslag, van Cyril Directie op zijn drumstel. Hoe harder de roffel die op een oneliner volgt, hoe meer punten de comedian ermee verdient. Veelal zijn de grappen niet precies één zin lang, maar wel kort van aard.
Terug Naar Eigen Land
In het realityprogramma Terug naar eigen land reist journalist Martin Heylen met zes bekende Vlamingen naar conflictgebieden. Ze leggen de vluchtelingenroute richting Europa af: de route start in Mogadishu (Somalië) en Arbil (Irak) en gaat naar Griekenland, Turkije, Servië, Macedonië, Duitsland en België. De zes bekende Vlamingen hebben allen een uitgesproken eigen mening over de vluchtelingencrisis. Zij leven in Terug naar eigen land bijna een maand lang in de voetsporen van hedendaagse vluchtelingen die België proberen te bereiken. Hiermee ervaren ze de dagelijkse realiteit voor miljoenen mensen. Ze ontmoeten onderweg onder meer een Somaliër die al acht jaar op de vlucht is, en bezoeken Syrische gezinnen in vluchtelingenkampen in Dadaab en Qushtapa. Uiteindelijk weet Terug naar eigen land alle deelnemers aan te grijpen.