Shows

Live vanuit de Wetstraat (2025)

In de comedy voorstelling ‘Live vanuit de Wetstraat’ geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkt sinds 2021 als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, eerst onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Hij volgt er vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat.

‘Live vanuit de Wetstraat’ is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek.

Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. En net zoals het gaat bij reeksen als Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog een beetje straffer.

‘Live vanuit de Wetstraat’ gaat in première op 23 januari 2025 en toert vanaf dan door heel Vlaanderen. Klik hier voor alle speeldata.

Vorige shows

De pers over Bert

Comedy op het hoogste niveau. Met zijn snedige, intelligente humor en een beetje hulp van Wim Helsen, zet de comedian een topshow neer.
- **** De Standaard over ‘Van Mij Mag Het’ 

Hij weet het evenwicht te bewaren tussen humor, feitenmateriaal en authenticiteit.
- **** De Morgen over Eindejaarsconference

Hij vertelt de slimste grappen in het circuit.
- **** De Standaard over ‘Gelukzoeker’